Meta розширює наскрізне шифрування в Messenger

Meta розширює наскрізне шифрування в Messenger

Укрінформ
Компанія Meta заявила, що особисті дзвінки та чати кожного користувача додатку Messenger стануть зашифрованими за замовчуванням, що представляє собою велике оновлення конфіденційності, яке робить його більш схожим на месенджер WhatsApp.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

За словами глави Messenger Лоредани Крісан, через технологію наскрізного шифрування «ніхто, включаючи Meta, не зможе бачити, що надіслано або сказано, якщо ви не вирішите повідомити нам про це».

Вона додала, що компанії знадобиться певний проміжок часу для наскрізного шифрування всіх чатів Messenger, і що компанія покладалася на декілька «криптографічних принципів» для інформування про свою стратегію, включаючи один, розроблений власними силами, та інший, який використовується популярним зашифрованим додатком із обміну повідомленнями Signal.

Починаючи з 2016 року користувачі Messenger можуть вибрати або ввімкнути захист своїх чатів за допомогою процесу, який називається наскрізним шифруванням, яке шифрує спілкування людей, щоб треті сторони не могли підслуховувати та отримати доступ до цих даних.

Читайте також: Meta та IBM створили альянс для розробки загальної моделі штучного інтелекту

Хоча інша програма обміну повідомленнями Meta, WhatsApp, також використовує наскрізне шифрування, прихильники конфіденційності загалом вважають Signal більш безпечним сервісом зв’язку, оскільки він збирає менше даних користувачів.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Meta оголосила про припинення крос-програмної комунікації між Facebook та Instagram з середини грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-