Alphabet презентувала нову модель штучного інтелекту Gemini AI

Alphabet презентувала нову модель штучного інтелекту Gemini AI

Укрінформ
Компанія Alphabet у середу представила свою найдосконалішу модель штучного інтелекту (ШІ) під назвою Gemini AI, здатну обробляти відео-, аудіо- і текстові файли.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У компанії стверджують, що Gemini AI здатна до складніших міркувань та розуміння інформації із більшою кількістю нюансів, ніж попередня технологія Google.

Компанія додала частину нової технології моделі Gemini AI до свого помічника із ШІ Bard і заявила, що планує випустити найдосконалішу версію Gemini через Bard на початку 2024 року.

Alphabet повідомила, що створює три версії Gemini, кожна з яких розроблена для використання на пристроях різної обчислюваної потужності. Так, найпотужніша версія призначена для роботи в центрах обробки даних, а найпростіша буде працювати на мобільних пристроях.

Читайте також: У Японії розробили технологію на основі штучного інтелекту, що перетворює відео на текст

Gemini – найбільша модель ШІ, створити яку допоміг підрозділ компанії Google DeepMind AI. Водночас вона «значно» дешевша в обслуговування користувачів, аніж більш масштабні моделі компанії, сказала журналістам віце-президент DeepMind із продукту Елі Коллінз.

Alphabet також анонсувала нове покоління своїх спеціалізованих мікросхем ШІ або тензорних процесорів Cloud TPU v5p, який складається із блоків з 8960 чіпів. Нові мікросхеми призначені для навчання великих моделей штучного інтелекту.

Читайте також: Meta та IBM створили альянс для розробки загальної моделі штучного інтелекту

Як повідомлялося, у вересні Google оголосив, що додасть до сервісів Gmail, Maps, Docs та платформи YouTube свій чат-бот штучного інтелекту Bard.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-