Вчені розробили лазер зі штучним інтелектом, який зчитує частоту серцевих скорочень

Вчені розробили лазер зі штучним інтелектом, який зчитує частоту серцевих скорочень

Укрінформ
Дослідники з Університету Глазго (Шотландія) розробили лазерну камеру, яка може зчитувати частоту серцевих скорочень людини на відстані та виявляти ознаки серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

«Цю технологію можна було б встановити в кабінках у торгових центрах, де люди могли б швидко отримати швидкий результат вимірювання частоти серцевих скорочень, які потім могли б бути додані до їхніх медичних записів онлайн», — сказав професор Даніеле Фаччіо.

Система, розроблена Фаччіо та його командою, включає високошвидкісні камери, які можуть робити зображення зі швидкістю 2000 кадрів за секунду.

Лазерний промінь потрапляє на шкіру горла людини, а відблиски використовуються для точного вимірювання того, наскільки шкіра піднімається та опускається, коли головна артерія розширюється та звужується, коли кров протікає через неї.

Читайте також: США, Австралія і Британія за допомогою штучного інтелекту виявлятимуть китайські субмарини

«Ми використовуємо передові комп’ютерні системи, щоб відфільтрувати все, крім вібрацій, спричинених серцебиттям людини, навіть якщо це набагато слабший сигнал, ніж інші шуми у грудях. Ми знаємо діапазон частот серцевих скорочень людини, і ШІ зосереджується на цьому», - зазначив науковець.

Як повідомляв Укрінформ, у лікарні нідерландського міста Гронінген штучний інтелект відповідає на запитання пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-