В Україні діють майже 3500 хабів цифрової освіти в бібліотеках

В Україні діють майже 3500 хабів цифрової освіти в бібліотеках

Укрінформ
В Україні на базі бібліотек створено майже 3500 хабів цифрової освіти, які надають освітні послуги в сфері діджитал-технологій.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Трансформуємо бібліотеки. Хаби цифрової освіти — це не лише місце, де можна почитати книги, тут вас навчать усіх необхідних діджитал-навичок. Зараз в Україні діє майже 3500 таких просторів», - йдеться в повідомленні.

Проєкт реалізує Міністерство цифрової трансформації у співпраці з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні в межах «Проєкту підтримки Дія» за фінансування Швеції, а також українська бібліотечна асоціація.

Читайте також: Наступного року на українські книгарні виділили близько ₴50 мільйонів - МКІП

Наразі мешканці громад мають змогу в таких просторах навчитися користуватися комп’ютером та інтернетом, месенджерами та соцмережами, безпечно поводитися в мережі.

У межах проєкту співробітники хабів цифрової освіти з 12 областей України пройшли тренінги від Української бібліотечної асоціації.

Як повідомлялося, в Україні відкрилися пункти для збору книжок, завдяки яким відновлюватимуть бібліотечні фонди, знищені російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях.

Фото ілюстративне, НК НТУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-