Китай вивів у космос морський супутник нового покоління

Китай вивів у космос морський супутник нового покоління

Укрінформ
Китай 16 листопада вивів у космос супутник нового покоління для моніторингу кольору океану, який дозволить значно розширити можливості дослідження процесів, що відбуваються в морській воді.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Ракета-носій Long March-2C із космічним апаратом на борту стартувала з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю об 11:55 за місцевим часом (5:45 за Києвом) і успішно вивела його на заплановану навколоземну орбіту.

У повідомленні не вказується назва апарату, але йдеться, що це перший у світі високоточний супутник спостереження за кольором океану, який аналізує стан різних водойм і морських районів по всьому світу за допомогою кількох новітніх методів та обладнання.

Він може здійснювати широкомасштабний, безперервний і динамічний моніторинг кольору води, її температури, стану морського льоду, завислих у товщі води речовин і екології води в океані, на морі, на островах і в портах у всьому світі.

У Центрі спостереження за Землею Національного космічного управління Китаю повідомили, що супутник надаватиме послуги дистанційного зондування для основних морських шляхів Китаю, а також сприятиме ефективнішому використанню рибних ресурсів і моніторингу рівня забруднення моря.

Сьогоднішній запуск став 497-ю місією рідкопаливних триступеневих ракет-носіїв серії Long March, здатних вивести на навколоземну орбіту до 1 тонни корисного вантажу.

Читайте також: Virgin Galactic запустила п’ятий комерційний рейс у космос

Як повідомляв Укрінформ, Федеральне управління авіації США (FAA) видало ліцензію компанії SpaceX на здійснення другого випробувального запуску ракетної системи Starship.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-