Українські хакери запустили «троян» на телефони російських військових моряків

Українські хакери запустили «троян» на телефони російських військових моряків

Відео
Укрінформ
Українські хакери запустили на телефони російських військових моряків «троянську» програму, яка знімає інформацію і перенаправляє її на українські сервери.

Про це інформує пресслужба Головного управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

“Військових моряків армії окупанта особливим чином привітали з днем ВМС РФ. Попередньо українські хакери до російських систем масової розсилки повідомлень (рекламний spam).

Таким чином російські моряки, в тому числі командири ВМС РФ, отримали повідомлення на месенджери Viber, Telegram, WhatsApp. Моряки сердечно дякували за привітання і лише потім відкривали зазначене відео. Саме «привітання» містило відео з атаками на російські військові кораблі, в тому числі на крейсер «Москва».

У повідомленнях містилась «троянська» програма, яка знімає інформацію з телефонів та перенаправляє її на українські сервери. На даний час потік інформації, в тому числі конфіденційної, продовжується”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: IT Army Of Ukraine заблокувала роботу онлайн-сервісів російської залізниці

Крім того, українські хакери одночасно зламали сервери трьох російських урядових сайтів. В тому числі сайт «євразійського економічного союзу». На них також було розміщеної згадане відео і отримано доступ до закритої інформації, додали у ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-