Nissan і Renault уклали угоду щодо вирівнювання часток капіталу в компаніях

Nissan і Renault уклали угоду щодо вирівнювання часток капіталу в компаніях

Укрінформ
Автомобілебудівні компанії Nissan (Японія) і Renault (Франція) уклали угоду щодо своїх нових відносин у галузі капіталу, яка зрівнює частки акцій один одного, якими володіють ці підприємства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

У лютому ці дві компанії домовилися про те, що французький автовиробник скоротить свою частку акцій Nissan з 43 до 15% - такого ж обсягу, як і пакет акцій Renault, яким володіє японська компанія.

Renault передасть 28% свого пакета акцій Nissan французькому трасту.

Президент і генеральний директор Nissan Утіда Макото дав зрозуміти, що його компанія у майбутньому викупить частину цих акцій.

Nissan також пообіцяв інвестувати до 600 млн євро, або близько 664 млн доларів, у нове підприємство Renault з випуску електромобілів, а також у його підрозділ програмного забезпечення Ampere.

Читайте також: Nissan і Renault інвестують $600 мільйонів у виробництво шести нових моделей в Індії

Спочатку компанії планували укласти цю угоду до кінця березня, але розбіжності у керівництві Nissan щодо умов угоди затримували переговори.

Як повідомляв Укрінформ, колишній глава Nissan Карлос Гон подав до суду на японського автовиробника та пов’язаних із ним осіб за звільнення з посади у 2018 році та організацію його арешту за ймовірні фінансові зловживання, вимагаючи понад 1 мільярд доларів компенсації за «значну шкоду» його фінансам і репутації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-