Virgin Galactic вперше в історії здійснила комерційний рейс у космос

Virgin Galactic вперше в історії здійснила комерційний рейс у космос

Фото, відео
Укрінформ
У четвер компанія Virgin Galactic здійснила свій перший в історії комерційний рейс, відправивши чотирьох пасажирів у суборбітальний космос і повернувши їх назад на Землю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Виліт відбувся з космічного порту «Америка» в Нью-Мексико біля 17:40 за київським часом. Космічний літак SpaceShipTwo досягнув суборбітального космосу приблизно через 58 хвилин.

Після кількох хвилин планування на висоті 83 кілометри космічний літак повернувся на космодром та приземлився о 18:45 за київським часом.

Запуск SpaceShipTwo відбувається з літака-носія VSS Unity на висоті приблизно в 15 кілометрів. Місія отримала назву «Galactic 01».

Пасажири лайнера декілька хвилин перебувають у невагомості та можуть бачити Землю на тлі чорноти космосу. Посадка судна відбувається приблизно за 90 хвилин після старту.

У «Galactic 01» взяли участь представники Повітряних сил Італії та Національна дослідницька рада Італії, які замовили мандрівку в космос у 2019 році з метою проведення суборбітальних досліджень.

За інформацією Virgin Galactic, вже сотні людей забронювали поїздку на борту SpaceShipTwo, яка коштує 450 тисяч доларів США за місце.

Читайте також: SpaceX відправила туристів на МКС

Наступний комерційний рейс компанії відбудеться на початку серпня, з цього моменту Virgin Galactic планує запускати їх щомісячно.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Virgin Galactic успішно здійснила п'ятий тестовий космічний політ.

Фото: Virgin Galactic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-