У Meta заявили про зростання кількості шкідливих програм, пов'язаних зі ChatGPT

У Meta заявили про зростання кількості шкідливих програм, пов'язаних зі ChatGPT

Укрінформ
Компанія Meta, заявила в середу, що викрила постачальників шкідливого програмного забезпечення, які використовують інтерес громадськості до ChatGPT, щоб спонукати користувачів до завантаження шкідливих програм і розширень для браузерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Починаючи з березня компанія виявила близько 10 сімейств шкідливих програм і понад 1000 шкідливих посилань, які рекламувалися як інструменти з популярним чат-ботом на основі штучного інтелекту", - йдеться у звіті.

Читайте також: Маск планує запустити конкурента ChatGPT

У деяких випадках шкідливе програмне забезпечення надавало робочу функціональність ChatGPT разом зі шкідливими файлами, зазначили в Meta.

Виступаючи на пресбрифінг, присвяченому звіту, директор з інформаційної безпеки Meta Гай Розен сказав, що для зловмисників "ChatGPT - це нова криптовалюта".

Розен та інші керівники Meta заявили, що компанія готує захист від різноманітних потенційних зловживань, пов'язаних з технологіями генеративного штучного інтелекту, такими як ChatGPT, які можуть швидко створювати подібні до людських тексти, музику та мистецтво.

Читайте також: Компанія-розробник ChatGPT заявила про підвищення рівня безпеки чат-бота

Відзначається, що ці інструменти можуть полегшити поширення дезінформаційних кампаній в Інтернеті.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Samsung Electronics Co. заборонила співробітникам використовувати генеративні інструменти штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-