Volkswagen збудує перший поза Європою завод автомобільних батарей

Volkswagen збудує перший поза Європою завод автомобільних батарей

Укрінформ
На півдні Канади побудують перше поза межами Європи підприємство Volkswagen із виробництва батарей для електроавтомобілів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань.

“Volkswagen оголосив, що обрав місто Сейнт Тома в провінції Онтаріо для будівництва свого першого заводу із виробництва автомобільних батарей поза межами Європи. Ці новини - важливе підтвердження впевненості у Канаді та Онтаріо й нашій спільній роботі із встановлення країни та провінції як глобального лідера у ланцюжку постачання електрокарів”, - сказав Шампань.

За його словами, ця історична інвестиція підтверджує сильну екосистему батарей Канади та конкурентне бізнес-середовище Онтаріо.

“Ця інвестиція - ще один важливий крок на нашому шляху розбудови чистої транспортної галузі й вдоволення глобального та північноамериканського попиту на автомобілі із нульовим рівнем шкідливих викидів”, - наголосив міністр.

Читайте також: Mitsubishi Motors до 2035 року електрифікує всі свої автомобілі

Шампань додав, що Канада продовжить цей успіх, розвиваючи екосистему електроавтомобілів та підтримуючи чисті технології для створення високооплачуваних робіт та заохочення економічного зростання й успіху майбутніх поколінь.

“Зважаючи на освічену робочу силу, чисту енергію, достаток критичних мінералів, доступ до ринків та розвинуту автомобільну галузь та сферу батарей, ми - привабливий інвестиційний напрямок, в якому є все для успішного зростання компаній. На додачу, Канада та Онтаріо пропонують своїм бізнес-партнерам стабільність та передбачуваність”, - підсумував він.

Як повідомлялося, у 2022 році світовий продаж електромобілів зріс на 68% - до 7,8 млн одиниць. А загальна частка електрокарів у загальному обсягу річного продажу автомобілів наблизилася до 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-