СБУ викрила під час війни більш як 1 200 ворожих інтернет-агітаторів

СБУ викрила під час війни більш як 1 200 ворожих інтернет-агітаторів

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення рф кіберфахівці СБУ викрили понад 1 200 агітаторів, які поширювали в інтернеті фейки та російські наративи.

Майже 600 із них - уже отримали повідомлення про підозру. Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба ДПСУ з посиланням на начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка.

«СБУ виявляє зрадників, ворожих агітаторів і колаборантів, що діють в інтернет-просторі. Сьогодні в нас майже 1200 кримінальних проваджень по них, 600 фігурантам повідомлено про підозри і майже 230 засуджено до різних термінів ув’язнення», – розповів Вітюк.

Він додав, що наразі російські інформаційні диверсії вже не несуть такої загрози, як раніше. Зокрема і тому, що СБУ діє проактивно – намагається працювати на випередження, а не боротися з наслідками.

Читайте також: СБУ цьогоріч нейтралізувала понад 4,5 тисячі російських кібератак

Також Вітюк наголосив, що Служба безпеки проводить власні спеціальні інформаційні операції, спрямовані на зменшення впливу російської пропаганди.

«Цього року вже заблокували 45 масштабних ботоферм потужністю понад 2 млн фейкових акаунтів, майже 500 проросійських Youtube-каналів з аудиторією більше ніж 15 млн підписників і близько тисячі інформресурсів, які працювали проти України», – повідомив Вітюк.

Водночас він зауважив, що потужний кіберспротив – це результат взаємодії багатьох людей і організацій, бо українські громадяни перетворилися на справжню кібертероборону.

Читайте також: Хакери використовують тему Shahed-136 у листах зі шкідливими програмами

Як повідомляв Укрінформ, кіберполіція за допомогою телеграм-ботів заблокувала понад три тисячі ворожих інтернет-ресурсів, аудиторія яких становила понад 23 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-