NASA сьогодні знову спробує запустити ракету для польоту на Місяць

NASA сьогодні знову спробує запустити ракету для польоту на Місяць

Укрінформ
Американське космічне агентство NASA сьогодні вночі спробує запустити місію Artemis 1 ("Артеміда-1"), яка має згодом повернути людину на Місяць.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Space.com.

“Наразі “Артеміда-1” має бути запущено не раніше, ніж о 1:04 ранку 16 листопада зі стартового майданчика 39В у Космічному центрі NASA імені Кеннеді в Флориді”, - йдеться у матеріалі.

Якщо з будь-яких причин запустити ракету сьогодні не вдасться, резервні дати: 19 та 25 листопада.

“Місія “Артеміда-1” стане першим пробним польотом нової ракети-носія Space Launch System (SLS) та космічного модуля Orion. Ракета-носій запустить непілотований модуль у приблизно 42-денну подорож, під час якої він облетить Місяць перед поверненням на Землю”, - стверджує Space.com

Читайте також: Запуск місії NASA до Місяця перенесли через шторм

Зауважимо, що загальна мета проєкту NASA Artemis — вперше за пів століття повернути людей на Місяць. Місія Artemis I має випробовувати ракету, космічний корабель та всі його системи, щоб переконатися, що вони безпечні для астронавтів.

Читайте також: Супутник NASA дістався Місяця і почав випробування на орбіті

Ракета Space Launch System – сучасний аналог Saturn V, яка доставляла астронавтів NASA на місяць у 1960 – 1970-х роках. Це - найбільша й найпотужніша ракета за всю історію космонавтики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-