У NASA заявили про успіх першої місії із захисту Землі від космічних тіл

У NASA заявили про успіх першої місії із захисту Землі від космічних тіл

Укрінформ
Перша місія американського космічного агентства NASA щодо захисту планети Земля, під час якої було здійснене навмисне зіткнення зонду із астероїдом Dimorphos, показала успішний результат – астероїд змінив орбіту.

Про це заявили в понеділок у NASA, передає Укрінформ.

«Аналіз даних впродовж останніх двох тижнів дослідницькою групою NASA в рамках Тесту з подвійного перенаправлення астероїдів (DART), підтвердив, що кінетичний удар космічного корабля з ціллю – астероїдом Dimorphos – успішно змінив орбіту астероїда»,- зауважили в космічному агентстві.

Таким чином, ця місія стала першим випадком, коли людство навмисно змінило рух небесного об’єкта, а також першою повномасштабною демонстрацією технології відхилення астероїдів.

Читайте також: SpaceX від імені NASA відправила чотирьох астронавтів на МКС

Як повідомляв Укрінформ, місія розпочалася 24 листопада минулого року, коли NASA спільно з компанією SpaceX успішно запустили в космос ракету-носій Falcon 9 з апаратом DART. Зонд підлетів до цілі 26 вересня та був навмисно спрямований у небесне тіло. Це стало випробуванням першої у світі планетарної оборонної системи, розробленої для запобігання потенційних зіткнень метеоритів та астероїдів із Землею.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-