Чумацький Шлях може бути «тоншим», ніж думали раніше – дослідники

Чумацький Шлях може бути «тоншим», ніж думали раніше – дослідники

Укрінформ
Група китайських та австралійських дослідників, вимірявши масу галактики Чумацького Шляху, заявила, що вона приблизно в 550 млрд разів перевищує масу Сонця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Цей показник майже наполовину менший за середнє значення, виміряне іншими дослідницькими групами, згідно з яким Чумацький Шлях був приблизно в 1 трлн раз важчий за Сонце.

«Наші останні результати показують, що Чумацький Шлях може бути "тоншим", ніж ми думали. Це означає, що в галактиці набагато менше темної матерії, що не світиться, але гравітаційної темної матерії, ніж передбачалося раніше», - заявила член вищезгаданої дослідницької групи і доктор Національної астрономічної обсерваторії при Академії наук Китаю Сюе Сянсян.

За її словами, маса має вирішальне значення для розуміння динаміки галактики. Однак у її оцінці спостерігалася висока невизначеність через обмеженість спостережень.

У цьому дослідженні вчені отримали результати, що базуються на даних китайського оптичного телескопа LAMOST та супутника Gaia Європейського космічного агентства.

Читайте також: Hubble показав «космічний танець» двох галактик

Велика вибірка спектроскопічних даних, надана LAMOST, одна із головних переваг цього дослідження у порівнянні з іншими.

«Зразок не лише великий за кількістю та охопленням, а й фіксує тривимірне /3D/ положення, 3D-швидкість та вміст металу в кожній зірці», - додала Сянсян.

Читайте також: Телескоп James Webb показав туманність Тарантул із масивними зірками

Як повідомляв Укрінформ, космічний зонд Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Juno зробив фотографію поверхні Європи – супутника планети Юпітер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-