Телескоп Hubble  показав кулясте скупчення у сузір’ї Стрільця

Телескоп Hubble показав кулясте скупчення у сузір’ї Стрільця

Фото
Укрінформ
Космічний телескоп NASA/ESA Hubble зробив фотографію кулястого зоряного скупчення Terzan 9 у сузір’ї Стрільця, що в напрямку до центру галактики Чумацький Шлях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обсерваторія.

Світлина була зроблена завдяки камерам ACS (Advanced Camera for Surveys) і WFC3 (Wide Field Camera 3).

Зазначається, що кулясті скупчення — це стійкі, тісно пов’язані групи з десятків тисяч до мільйонів зірок. Як показує це зображення, центр таких скупчень може бути щільно заповнений зірками.

Цей знімок був зроблений в рамках програми Hubble, яка досліджує кулясті скупчення, що розташовані в центрі Чумацького Шляху. Центральна область галактики містить щільно наближені одна до одної групи зірок, відомі як галактичний балдж, який також багатий міжзоряним пилом.

Читайте також: Астрономи показали, як «танцюють» зірки навколо чорної діри

Саме цей пил ускладнив вивчення кульових скупчень поблизу галактичного центру, оскільки він поглинає світло зірок і навіть може змінювати кольори зірок у цих скупченнях.

Чутливість Hubble дозволила астрономам виміряти, як кольори цих кульових скупчень були змінені міжзоряним пилом, і таким чином встановити їхній вік.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп NASA/ESA Hubble зробив фотографію загадкового кулястого зоряного скупчення Ruprecht 106 у космосі.

Фото: ESA/Hubble & NASA, R. Cohen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-