У Нідерландах викрили шахрайську онлайн-мережу, яка «заражала» телефони

У Нідерландах викрили шахрайську онлайн-мережу, яка «заражала» телефони

Укрінформ
Правоохоронці Нідерландів спільно з колегами з десяти країн припинили поширення зловмисного програмного забезпечення FluBot.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NOS.

Нідерландські правоохоронці у співпраці з десятьма країнами та Європолом припинили діяльність онлайн-мережі, яка поширювала шкідливе програмне забезпечення

"FluBot потрапляло на телефони користувачів, які думали, що переходять на сайт за посиланням у текстовому повідомленні, де вони можуть відстежити свої замовлення, але насправді встановлювали шахрайську програму”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке програмне забезпечення може надсилати текстові повідомлення без відома користувача, красти особисті дані, відкривати доступ до банківських програм.

Читайте також: Нідерландську оборонну компанію атакували хакери

Торік таке програмне забезпечення швидко поширилося частково тому, що FluBot зміг використовувати списки контактів у телефоні, де воно було встановлено.

Команда кіберполіції Нідерландів розробила методику, за допомогою якої систему було відключено. Під час операції нідерландський підрозділ співпрацював з поліцією та силами безпеки Австралії, Бельгії, Фінляндії, Угорщини, Ірландії, Швеції, Іспанії, Швейцарії, Румунії та США.

Про затримання у ході спецоперації не повідомляється. Уточнюється, що розслідування було спрямоване на закриття шахрайської мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-