Virgin Galactic провела шосте успішне випробування польоту в космос

Virgin Galactic провела шосте успішне випробування польоту в космос

Укрінформ
Компанія Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона в суботу, 22 травня, успішно здійснила перший випробувальний суборбітальний космічний політ із трьох запланованих у 2021 році.

До кінця року компанія планує отримати дозвіл на комерційні польоти у США, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Virgin Galactic.

Літак VSS Unity спершу підняли за допомогою материнського корабля VMS Eve на висоту близько 89 кілометрів, після чого він від’єднався й продовжив політ самостійно. Кожним з апаратів керували два пілоти — один із них став першим, хто літав до космосу в трьох різних штатах США.

VSS Unity зміг розвинути швидкість у 3 Махи (3675.13 кілометрів за годину) й успішно приземлитися в космопорту Америка, що в штаті Нью-Мехіко. Це був загалом шостий успішний політ цього апарата в космос із 2016 року, але перший із трьох, які мають дозволити Virgin Galactic проводити комерційні польоти.

Читайте також: Virgin Galactic представила дзеркальний космічний літак

Зокрема, компанія зібрала дані, необхідні для отримання ліцензії на проведення комерційних польотів у Федерального авіаційного агентства США. Йдеться, зокрема, про підтвердження того, що недоліки, які завадили успішному польоту в грудні 2020 року, були усунені.

За найоптимістичнішим сценарієм Virgin Galactic зможе провести перший комерційний політ уже наприкінці 2021 року, зазначає BBC. Охочих уже понад 600 людей — зокрема американський співак Джастін Бібер та актор Леонардо Ді Капріо, які забронювали квитки за 250 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-