В Україні спростять процедуру зміни мобільного оператора зі збереженням номера

В Україні спростять процедуру зміни мобільного оператора зі збереженням номера

Укрінформ
Спрощена процедура зміни мобільного оператора зі збереженням номера телефона запрацює з 1 грудня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Зазначається, що Міністерство юстиції зареєструвало 5 квітня відповідні зміни до порядку проведення процедури зі зміни перенесення абонентського номера між мобільними операторами, розроблені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

Читайте також: Мінцифри розробить смартфони для урядового спецзв'язку

Нова процедура значно полегшить життя абонента, який хоче залишити свій номер телефона, але змінити мобільного оператора. Відтак, номер перенесуть оперативніше, максимум, за 1 день, а не за 3-4, як це відбувається зараз, абонент повинен буде звернутися лише до одного (нового) оператора, а не до двох, договір з колишньою компанією розірветься автоматично.

Крім цього, користувачі без контракту тепер зможуть залишити свій номер під час зміни оператора за спрощеним порядком — реєстрація в попереднього оператора не потрібна.

В Мінцифри додають, що послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати з 1 травня 2019 року. З цієї дати операторам надійшло майже 200 тис. офіційних звернень на перенесення номеру, але 40% заявникам відмовили. У відомстві зауважують, що кожного року мобільних операторів залишають більше 7 млн користувачів, частина з яких потенційно могла б скористатися цією послугою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-