Російські хакери становлять стратегічну загрозу для Канади — розвідка

Російські хакери становлять стратегічну загрозу для Канади — розвідка

Укрінформ
Російська, китайська, іранська та північнокорейська державні кібернетичні програми серйозно загрожують добробуту канадців.

Про це йдеться у новому звіті канадського Центру кібербезпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У той час як кіберзлочини є найімовірнішою загрозою, підтримувані державами програми Китаю, Росії, Ірану та Північної Кореї становлять найбільшу стратегічну загрозу Канаді”, - зазначається у документі. 

Водночас у звіті звертається увага, що “інші держави швидко розвивають власні кібернетичні програми, використовуючи різноманітні легальні та незаконні ринки для купівлі кіберпродукції й послуг”.

“Дуже ймовірно,  що підтримувані державами сторони намагаються виробити кібернетичні можливості для перешкоджання роботі канадської критичної інфраструктури, зокрема постачання електроенергії, задля досягнення власних цілей”, - стверджується у документі.

Читайте також: Вакцина проти COVID-19: Канадська розвідка попередила про загрозу кібершпигунства

При цьому за умов відсутності міжнародних конфліктів розвідники оцінили дуже низькою ймовірність того, що хакери навмисно заважатимуть критичній інфраструктурі Канади й спричинять серйозну шкоду.

“Тим не менш, сторони кіберзагроз можуть обирати мішенню важливі канадські організації з метою збору інформації для подальшої активності або як спосіб залякування”, - підсумували у Центрі із кібербезпеки.

Читайте також: Укроборонпром з початку року відбив близько 40 цільових кібератак

Нагадаємо: Канадський центр із кібербезпеки було створено два роки тому для допомоги приватному сектору у боротьбі із кібернетичними викликами, що постають перед Канадою. Новий орган почав роботу у рамках Центру безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, захист урядових електронних інформаційних і комунікаційних мереж, а також криптографію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-