SpaceX планує відправити сьогодні астронавтів на МКС

SpaceX планує відправити сьогодні астронавтів на МКС

Укрінформ
Компанія Ілона Маска SpaceX та американське космічне агентство NASA запланували на неділю, 15 листопада запуск ракети Falcon 9, з першою оперативною місією екіпажу Dragon (Crew-1) на МКС зі стартового комплексу в Космічному центрі НАСА імені Кеннеді у Флориді.

Як передає Укрінформ, про це інформує сайт SpaceX.

Crew-1 - перший з трьох запланованих рейсів Dragon протягом 2020 та 2021 років.

Після поділу ступенів SpaceX спробує посадити першу сходинку Falcon 9 на безпілотний корабель Just Read the Instructions, який буде розміщений в Атлантичному океані.

У рамках програми комерційних екіпажів астронавти NASA Майк Гопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Вокер та астронавт JAXA Соїчи Ногучи відправляться на борт Dragon в ході своєї першої шестимісячної оперативної місії до МКС.

Після другої демонстраційної місії Dragon (Demo-2) NASA сертифікувало SpaceX для польотів оперативних екіпажів на космічну станцію та назад.

Читайте також: Україна долучилася до програми NASA "Артеміда" з дослідження Місяця і Марсу

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада члени екіпажу першого регулярного польоту новітнього американського космічного корабля Crew Dragon-1 компанії SpaceX прибули на космодром на мисі Канаверал у Флориді напередодні старту до Міжнародної космічної станції. Їхня місія на МКС триватиме шість місяців. Вони займатимуться науковими дослідженнями, що включають дослідження рослин, поведінки генів, впливу космічних умов на організм людини, тощо.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-