До Землі наближається комета Neowise

До Землі наближається комета Neowise

Фото
Укрінформ
Астрономи по всьому світу спостерігають за кометою Neowise, що наближається до Землі — це одна з небагатьох комет, яку можна побачити неозброєним оком в XXI столітті.

Як пише BBC, її помітили наприкінці березня.

Комета віддаляється від Сонця і максимально наблизиться до Землі 23 липня. Але жодної загрози вона не становить, оскільки пролетить за 103 млн кілометрів від нашої планети.

Жителі Північної півкулі можуть спостерігати комету в досвітні години або відразу після заходу сонця. У Північній півкулі комета видна біля горизонту в досвітні години.

Читайте також: Комету Neowise можна побачити в Україні неозброєним оком: куди дивитися

Офіційно комета, яка є найяскравішим подібним об'єктом за останні сім років, відома як C/2020 F3. Її помітили за допомогою супутника Neowise в кінці березня. Комета успішно пережила зближення з Сонцем і досягне точки найбільшого зближення з нашою планетою наступного тижня. 23 липня, хоч вона і наблизиться до Землі, дистанція до неї дорівнюватиме 400 відстаням до Місяця. 

Очікується, що Neowise буде видима для спостережень до кінця липня. Наступного разу комета наблизиться до нашої планети лише за 6 800 років.

До Землі наближається комета NeoWise . Фото: Getty Images, NASA

Читайте також: Запорізький фотограф "упіймав" у нічному небі комету Neowise

З середини місяця її можна буде спостерігати всю ніч. За якийсь час вона зникне, продовживши свій шлях Сонячною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-