Американські вчені розповіли, як створити роботів з емоціями

Американські вчені розповіли, як створити роботів з емоціями

Укрінформ
Дослідники Кінсон Ман і Антоніо Дамасіо з університету Південної Каліфорнії описали підхід, який допоможе створити роботів зі «штучним еквівалентом почуттів».

Про це повідомляє портал Naked Science.

"Дослідники Кінсон Ман і Антоніо Дамасіо описали підхід, який допоможе створити роботів зі "штучним еквівалентом почуттів", - йдеться в повідомленні.

На думку вчених, ключем до появи емоцій і почуттів служить гомеостаз - прагнення системи до подолання умов навколишнього середовища, відновлення внутрішнього балансу і самовідтворення.

Це прагнення лежить в основі інстинкту самозбереження.

На думку Мана і Дамасіо, найперспективніший шлях до створення роботів, які думають і відчувають, - це поєднання методик глибокого навчання і так званої м'якої робототехніки (конструювання роботів з матеріалів, які максимально подібні до біологічних тканин).

Читайте також: У Нідерландах робот Сара доглядає за людьми похилого віку

Така комбінація дасть змогу виробити у роботів певне відчуття власної вразливості і гомеостатичну реакцію на зовнішні зміни.

Зазначається, що створення роботів, здатних проявляти гомеостатичні реакції, має сприяти поліпшенню їх «поведінкової автономії». Таким чином, людям і роботам буде простіше взаємодіяти і вирішувати виникнення конфліктних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-