У Мелітополі запустили сонячну електростанцію потужністю 33 МВт

У Мелітополі запустили сонячну електростанцію потужністю 33 МВт

Укрінформ
Компанія UDP Renewables ввела в експлуатацію СЕС “Скіфія-Солар-2” потужністю 33 МВт. Вартість проєкту - 21,58 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Компанія UDP Renewables, що входить до складу інвестиційної групи UFuture, ввела в промислову експлуатацію нову сонячну електростанцію “Скіфія-Солар-2” у Мелітополі (Запорізька обл.) потужністю 33,1 МВт. До проєкту залучили 21,58 млн євро інвестицій, - йдеться у повідомленні.

СЕС “Скіфія-Солар-2” займає площу 50 га та обладнана понад 91 тис. сонячних панелей компанії JA Solar. Станція вироблятиме майже 42 тис. МВт-год. на рік - цього достатньо, щоб забезпечити електроенергією 13 300 домогосподарств.

"Скіфія-Солар-2” є другою чергою проєкту “Скіфія-Солар”, реалізацію якого компанія розпочала у 2018 році. Потужність двох черг Скіфії – 46 МВт, а загальна сума інвестицій у дві черги – 31,68 млн євро.

Читайте також: У Німеччині частка “зеленої енергетики” перевищила генерацію ТЕС та АЕС

"При будівництві станції ми традиційно співпрацювали з українськими виробниками обладнання та послуг, вартість яких склала 288,5 млн грн. У ході будівництва та експлуатації об’єкту на різних етапах було створено 315 робочих місць”, – прокоментував керівний партнер компанії UDP Renewables Сергій Євтушенко.

UDP Renewables – інвестиційно-девелоперська компанія в галузі відновлюваної енергетики. Диверсифікуючи ресурси та розміщення своїх об’єктів, UDP Renewables планує вже до 2022 року стати одним із найбільших виробників чистої енергії в Україні з загальною потужністю електростанцій понад 300 МВт. UDP Renewables входить до складу інвестиційної групи UFuture, яка об’єднує компанії та соціальні проєкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-