Систему вимірювання радіації за допомогою дронів перевіряють поблизу

Систему вимірювання радіації за допомогою дронів перевіряють поблизу "Фукусіми"

Укрінформ
Японське агентство з атомної енергії повідомляє, що воно розробило нову систему використання безпілотників для замірів рівня радіоактивних речовин поблизу зруйнованої АЕС.

Про це повідомляє nhk.or.jp.

Як йдеться у повідомленні, в закритій зоні поблизу АЕС "Фукусіма дай-іті" агентство атомної енергії в даний час використовує літак, або інспектори переміщуються поблизу закритої зони для замірів рівня радіації. Цей процес вимагає певного часу і пов'язаний з високими витратами.

Наголошується, що агентство провело експеримент у районі площею 7 тисяч квадратних метрів і встановив, що при новій системі потрібно не менше 30 хвилин для проведення вимірів. Раніше на таку роботу людям необхідно було півдня.

Читайте також: У місто поруч з Фукусімською АЕС почали повертатися люди

Як відомо, у березні 2011 року в результаті 9-бального цунамі на атомній електростанції "Фукусіма", на півночі Японії, сталася масштабна аварія, яка викликала значний викид радіації і змусила близько 160 тисяч місцевих жителів покинути свої будинки. Це найбільша в світі атомна катастрофа після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-