SpaceX успішно запустила корабель Cargo Dragon до МКС

SpaceX успішно запустила корабель Cargo Dragon до МКС

Фото, відео
Укрінформ
Двоступенева ракета-носій Falcon 9 піднялася зі стартового комплексу на мисі Канаверал, США, доставляючи космічний корабель Dragon для поповнення запасів на Міжнародну космічну станцію.

Про це повідомляється на сайті SpaceX.

"Запуск був здійснений сьогодні о 2:48 за місцевим часом (9:48 за Києвом) з космодрому ВПС США на мисі Канаверал у Флориді", - йдеться в повідомленні.

Dragon відокремився від другого ступеню Falcon 9 приблизно через 9 хвилин після старту, і приєднається до МКС в понеділок, 6 травня.

Falcon 9 вчинила керовану посадку на плавучій платформі в Атлантичному океані.

Як повідомляє NASA, космічний корабель Dragon залишиться на космічній станції близько чотирьох тижнів, після чого повернеться на Землю з більш як 4200 фунтів дослідних і зворотних вантажів.

Пряма трансляція зустрічі і захоплення Dragon дистанційним маніпулятором завдовжки 17,6 метра і пристикування до станції транслюватиметься на телебаченні НАСА в понеділок, 6 травня.

В NASA відзначили, що це 17-й комерційний політ, що виконується компанією SpaceX з постачання МКС. Dragon має доставити на станцію більше 2,5 тонни вантажів - матеріали для проведення наукових експериментів, запланованих на період експедиції МКС-59/60.

Запуск космічного корабля Dragon відкладали 4 рази. Початково планували запустити ще в квітні. В останній раз SpaceX відправляла ракету-носій Falcon 9 з вантажівкою Dragon до МКС 19 лютого. 

Читайте також: У SpaceX назвали попередню причину вибуху Crew Dragon

Як повідомляв Укрінформ, у квітні під час серії тестів двигуна космічного корабля SpaceX Crew Dragon на мисі Канаверал у Флориді стався вибух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-