ICYS-2019: одним з кращих знавців інформатики став школяр із Дніпра

ICYS-2019: одним з кращих знавців інформатики став школяр із Дніпра

Фото
Укрінформ
На міжнародній конференції молодих учених ICYS-2019, що пройшла у Малайзії в місті Куала-Лумпур, одним з найкращих знавців інформатики став вихованець Дніпропетровського відділення Малої академії наук Михайло Ветлужських.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«У цьогорічній конференції ICYS взяли участь одразу два наші вихованці. Михайло Ветлужських виборов бронзову медаль у категорії «Інформатика», Владислав Морозов отримав спеціальну відзнаку з фізики», - зазначила директор Дніпропетровського відділення Малої академії наук Наталя Тягло.

Зустріч української делегації, яка прибула з Міжнародного конкурсу юних вчених "ICYS-2019"/ Фото Данііла Шамкіна

11-класник Михайло Ветлужських навчається у Дніпровському ліцеї інформаційних технологій. На конференції хлопець представив свій дослідницький проект – програму, яка може перекладати код з однієї мови програмування на іншу.

Читайте також: Український школяр здобув "золото" на Міжнародному конкурсі комп'ютерних проектів

Конференція ICYS-2019 – щорічні змагання молодих науковців. Цьогоріч у Малайзії Україну представляли 8 учасників. Усі вони – вихованці Малої академії наук. Учні здобули 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі.

Загалом у конференції взяли участь школярі з 32 країн світу, вони мірялися знаннями з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-