Гокінг заявив, що Земля стане вогняною кулею через 600 років

Гокінг заявив, що Земля стане вогняною кулею через 600 років

Укрінформ
Британський фізик-теоретик Стівен Гокінг попередив, що в найближчі 600 років людство перетворить планету Земля на вогняну кулю.

Про це він сказав під час відеорозмови на конференції Tencent Web Summit, яка проходила в Пекіні, повідомляє The Daily Mail.

"Відомий фізик вважає, що збільшення чисельності населення та збільшення попиту на енергію призведуть до катастрофи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гокінг пророкує "імперію роботів" і пропонує іммігрувати з Землі

На думку Гокінга, людству потрібно шукати нові зірки, куди можна частково перебратися, щоб не перенавантажувати планету Земля. На його думку, найкращий кандидат для цього є найближча до Сонця зоряна система Альфа Центавра.

Науковець закликав потенційних фінансових спонсорів запустити проект, який одного дня призведе до створення спеціальних машин для перельотів людей.

Читайте також: Гокінг: Людство має розпочати міграцію з Землі в найближчі 30 років

Виступаючи на конференції, фізик додав, що "ідея цієї інновації у тому, щоб створити нанокластер на світлових променях. Така система може дістатися до Марса менше, ніж за годину чи досягти Плутона за кілька днів і дістатися зоряної системи Альфа Центавра всього за 20 років".

Однак для того, щоб долетіти до Альфи Центавра за допомогою найшвидшого на сьогодні космічного корабля, потрібно близько 30 000 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-