Хакери вимагають від HBO мільйони доларів викупу

Хакери вимагають від HBO мільйони доларів викупу

Укрінформ
Хакери, які зламали HBO, почали шантажувати компанію.

Як повідомляє Phys.org, вони вимагають мільйони доларів викупу за дані.

"Група хакерів опублікувала свіжий кеш вкрадених файлів HBO в Інтернеті і зажадала багатомільйонного викупу, щоб запобігти оприлюдненню цілих телесеріалів та інших конфіденційних файлів", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники вимагають викуп у розмірі своєї "зарплати" за півроку, при цьому вони стверджують, що "заробляють" на рік $12-15 млн на шантажі зламаних організацій.

Читайте також: Сьомий сезон "Гри престолів": вийшов трейлер 5 епізоду

Свою вимогу у вигляді 5-хвилинного відеоролика хакери адресували голові HBO Річарду Плеплеру. Вони запевняють, що на злом мережі телекомпанії у них пішло саме шість місяців, що і позначилося на розмірі викупу.

Нагадаємо, минулого тижня мережа компанії HBO піддалася злому, хакери отримали доступ до внутрішніх документів, а також виклали в мережу кілька епізодів різних серіалів. Серед даних, які, ймовірно, виявилися в розпорядженні кіберзлочинців, більше 50 внутрішніх документів з позначкою "конфіденційно", в тому числі перелік позовів проти телемережі, пропозиції про прийом на роботу в адресу топ-менеджерів інших компаній, презентації з планами HBO на майбутнє, майже 38 тис. листів.

Хакери-шантажисти стверджують, що їх жертвами стали 17 компаній, тільки три з них відмовилися йти на операцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-