SpaceX планує рекордний запуск супутників - майже 12 тисяч

SpaceX планує рекордний запуск супутників - майже 12 тисяч

Укрінформ
Компанія SpaceX планує запустити найбільшу групу супутників для забезпечення широкосмугового доступу в інтернет.

Про це повідомила віце-президент компанії зі зв'язків з урядом Патрісія Купер, передає Громадське з посиланням на ArsTechnica.

Вона зазначила, що затримка сигналу є однією із найбільших проблем використання сучасного супутникового інтернету.

При використанні геостаціонарних супутників зв'язку через велику відстань між передавачами затримка для кінцевого користувача становить від кількох сотень мілісекунд до декількох секунд.

SpaceX поділилося цими намірами ще у 2015 році. Наразі SpaceX представила більш детальну інформацію. Компанія має намір запустити 4425 супутника з передавачами Ka- і Ku-діапазонів на низьку навколоземну орбіту в 83 орбітальних площинах в діапазоні висот від 1110 до 1325 кілометрів.

Крім того, тепер SpaceX додатково пропонує вивести на низьку навколоземну орбіту ще 7518 супутників на висотах від 335 до 346 кілометрів.

Передбачається, що такий "проміжний шар" супутників буде використовуватися для розширення каналу і збільшення швидкості при роботі в густонаселених районах, а також для зменшення затримки сигналу аж до 25 мілісекунд, що можна порівняти із показниками проводового інтернету.

Тестові супутники планують запустити вже наприкінці 2017 року, а після успішної демонстрації працездатності системи компанія виведе комерційні супутники, запуск яких буде відбуватися аж до 2024 року.

Очікується, що перші клієнти зможуть підключитися до супутникового інтернету SpaceX вже в 2019 році.

Наразі кількість працюючих супутників на орбіті Землі оцінюється приблизно в півтори тисячі.

Нещодавно повідомлялося про те, що компанія SpaceX вперше запустила секретний супутник для американського Національного розвідувального управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-