Перший флагман Samsung: сканер райдужки та

Перший флагман Samsung: сканер райдужки та "безмежний" екран

Фото, відео
Укрінформ
Компанія Samsung 29 березня провела презентацію телефонів Galaxy S8 і S8+. Це одна з важливіших подій Samsung після провалу "вибухових" Galaxy Note 7.

Про це повідомляє "Медуза".

Samsung називає екран Galaxy S8 епітетом "безмежний". Все тому, що він займає майже всю передню панель телефону і навіть більше: вигнутий екран заходить і на бічні грані пристрою.

На лицьовій панелі залишилися тонкі рамки вгорі і внизу, настільки тонкі, що класичної кнопки "Додому" у формі прямокутника не залишилося місця. Замість неї в нижній частині екрана розташована спеціальна зона, що реагує на силу натискання, на якій з'являються віртуальні кнопки.

Також Samsung впровадила у свої телефони віртуального асистента Bixby, — свою розробку, яка об'єднує функції Siri (голосовий інтерфейс), Google Now (картки з інформацією) і Google Goggles (розпізнавання об'єктів на фотографіях). Корейська компанія робить серйозну ставку на Bixby: для виклику асистента в Galaxy S8 виділена окрема кнопка на бічній межі, а сам він згодом повинен стати основою для управління всіма "розумними" пристроями Samsung, від телевізорів до пральних машин.

Втім, журналіст CNET Джессіка Долкурт, котра протестувала телефон до презентації, стверджує, що насправді Bixby працює не так добре, як хотілося б компанії: "Він заплутаний, обмежений, і на цьому очевидно зародковому етапі вкрай незакінчений". Samsung обіцяє поліпшити роботу асистента.

У Galaxy S8 вбудовані три способи розблокування телефону без пароля: за сенсором відбитка пальця, розташованим поруч із задньою камерою; за обличчям; за райдужною оболонкою очей (доведеться зняти окуляри або лінзи).

Samsung розділяє ці три способи: розблокування за обличчям компанія називає швидше зручною, ніж безпечною. За її допомогою можна, наприклад, підтверджувати свою особу для оплати покупок з телефону. Тим, хто сильно дбає про свою безпеку, радять використовувати сенсор відбитка пальця або входити в телефон за райдужною оболонкою.

Якщо з'єднати телефон із спеціальної док-станцією (продається окремо), він перетвориться на подобу комп'ютера — з можливістю підключити великий монітор, клавіатуру і мишку.

Серед інших особливостей бездротова зарядка (потрібно буде докупити зарядну станцію), водонепроникність (до півгодини на метровій глибині), 3,5-міліметровий порт для навушників (в комплекті будуть лежати навушники AKG).

Телефон випускається в чорному, золотом, синьому, срібному і сірому кольорах і буде оснащений системою Android Nougat 7.1.

У продаж Galaxy S8 надійде 21 квітня, а попереднє замовлення можна оформити з 30 березня за ціною від 750 доларів.

Фото: Samsung

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-