Міський транспорт Чернігова обладнають системою GPS-навігації

Міський транспорт Чернігова обладнають системою GPS-навігації

Укрінформ
До середини літа громадський транспорт Чернігова обладнають системою GPS-навігації, а на вулицях встановлять 5 "розумних" зупинок із табло сповіщення та іншими зручностями.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

"Я думаю, що десь до середини літа у нас в Чернігові на 95% транспорту будуть встановлені GPS-трекери. П’ять зупинок, які виконавець цих робіт - житомирська компанія "Дозор Україна"  - купить власним коштом (за 800 тис грн.) і подарує місту як бонус, стоятимуть до 1 серпня, а може й раніше", - сказав він.

За словами Ломаки, обладнання транспорту GPS-навігацією беруть на себе перевізники. Щоправда, робитимуть вони це після того, як міська рада визначиться з новими тарифами на проїзд. Розгляд питання їх підвищення запланований на 23 березня.

За інформацією з міськради, днями в Чернігові представники ТОВ "Дозор Україна" презентували систему GPS-моніторингу у громадському транспорту та розповіли про плани з поліпшення комфорту перевезень.

Зупинки, які зобов’язався встановити виконавець робіт, матимуть: табло-прогнозування часу фактичного прибуття транспорту на дану зупинку; безкоштовний Wi-Fi; камеру відеоспостереження; USB-порти підзарядки мобільних пристроїв; мапу транспортних маршрутів міста; сучасний дизайн.

ТОВ "Дозор Україна" з Житомира був визнаний переможцем тендеру з визначення суб’єкта господарювання для організації руху та управління пасажирським транспортом у Чернігові. Конкурс проводило управління транспорту та зв’язку міськради.

У подальших планах Чернігівської міськради - впровадження системи автоматизованої оплати проїзду в громадському транспорті, так званого електронного квитка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-