Укрінформ закликає Міятович у Москві вимагати звільнення політв'язнів

Укрінформ закликає Міятович у Москві вимагати звільнення політв'язнів

Лист
Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» закликало Комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович під час візиту до Москви порушити питання про звільнення українських політв'язнів, зокрема журналіста Романа Сущенка.

Про це йдеться у листі агентства до Міятович.

"Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» звертається до Вас з проханням під час Вашого візиту до Москви порушити питання щодо звільнення українських політичних в’язнів у Росії, зокрема Романа Сущенка, та використати усі механізми Ради Європи для повернення бранців Кремля в Україну", - зазначається у зверненні агентства.

Укрінформ у листі звертає увагу, що з моменту останньої заяви Міятович щодо Сущенка - ще на посаді представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ - пройшло два роки і питання його звільнення та повернення в Україну залишається невирішеним.

"Він та інші українські політв’язні досі знаходяться у російській в’язниці", - підкреслює агентство.

Укрінформ сподівається на допомогу Комісара Ради Європи з прав людини у вирішенні цього болючого для України питання.

Як повідомлялося, Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович відвідає Москву наступного тижня. Планується, що вона проведе низку зустрічей з російськими посадовцями, зокрема з уповноваженою РФ з прав людини Тетяною Москальковою.

Читайте також: Міятович наступного тижня відвідає Москву

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. 8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка в місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-