Громадський захисник приїхав у колонію до Сущенка

Громадський захисник приїхав у колонію до Сущенка

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін прибув до нього в колонію у Кіровській області.

Про це він написав у Facebook.

«Я в Кірово-Чепецьку, у ВК-11. Приїхав до Романа Сущенка. Щойно до нього в зону увійшов адвокат. Питання з передаванням ліків та моїм відвіданням за ч.4 ст.89 УВК все ще не вирішене. А це порушення закону щодо «інших осіб, які надають юридичну допомогу» засудженому», - написав він.

Читайте також: США закликали Росію звільнити Сущенка і Сенцова

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила в посольство України в Москві, що Сущенка етапували до ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-