Фейгін заявив, що після Сущенка не займатиметься політичними справами

Фейгін заявив, що після Сущенка не займатиметься політичними справами

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що більше не буде займатися політичними справами, оскільки судова система РФ повністю зруйнована.

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Навколо мене є група прихильників, адвокатів, які продовжують мою роботу, а я представляю інтереси Сущенка в Європейському суді з прав людини. Це остання моя справа. Незалежно від того, поверну я собі статус чи ні, займатися політичними справами як адвокат я більше не буду, оскільки судова система (у РФ - ред.) повністю зруйнована", - заявив він.

Фейгін додав, що в Росії також зруйнована і адвокатура. На його думку, "це зараз сервільний і абсолютно корумпований інститут".

"Вона не може захистити і врятувати підзахисних у політичних справах - це абсолютно виключено. Вона дуже схильна до контролю з боку влади, а суд дуже давно є похідною від влади в Кремлі", - підкреслив Фейгін. 

Тому, за його словами, особливих перспектив як захисника в політичних справах не лише для себе, а й для інших Фейгін не бачить.

Громадський захисник вважає, що золотий період, коли можна було чинити опір системі, завершено після обрання Путіна на черговий термін. 

"Нинішня судова система не дозволяє так, як це було раніше, захищати політв'язнів, використовуючи публічну методологію. Москва, обвішана санкціями, втратила будь-який інтерес до того, щоб поліпшувати відносини із Заходом. Кремль більше не стане, піддававшись міжнародному тиску, приймати рішення на користь наших підзахисних. Тому я не бачу більше сенсу в адвокатурі як політичному інструменті звільнення підзахисних - це більше не працює", - заявив Фейгін.

Читайте також: Сущенка етапували в колонію у Кіровській області

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольство України в Москві, що Сущенка етапували до ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-