Московський суд завтра має дати відповідь щодо зустрічі з Сущенком - Денісова

Московський суд завтра має дати відповідь щодо зустрічі з Сущенком - Денісова

Укрінформ
Посольство України в РФ повторно звернулося до Москміськсуду з проханням про дозвіл омбудсмену Людмилі Денісовій на зустріч із незаконно засудженим журналістом Укрінформу Романом Сущенком.

Про це український омбудсмен написала у Facebook.

"Посольство України повторно звернулося до Московського міського суду з проханням надати дозвіл на зустріч із Романом Сущенком. Відповідь обіцяють завтра, 21 червня, о 9.00", - зазначила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня омбудсмена України Людмилу Денісову не пустили до незаконно засудженого у РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка попри наявність дозволу російського суду. Представник СІЗО "Лефортово", де утримують журналіста, заявив, що документи повернуто у Московський міський суд і Федеральну службу виконання покарань.

МЗС України висловило протест у цьому зв'язку.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Читайте також: Денісова просить омудсмена РФ закликати Путіна звільнити Сенцова

Утім, Денісовій, яка з 15 червня перебуває в Росії, постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова надіслала листа голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-