Україна шукає шляхи звільнення Сущенка по всіх каналах - Клімкін

Україна шукає шляхи звільнення Сущенка по всіх каналах - Клімкін

Укрінформ
Україна просуває питання звільнення незаконно ув'язненого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та інших політв'язнів по всіх можливих каналах.

Про це заявив на спільній прес-конференції з главою МЗС Данії Андресом Самуельсоном міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми намагаємося працювати по всіх можливих каналах. Я свідомо не буду розповідати все, оскільки це було предметом моїх переговорів і з французьким міністром закордонних справ кілька разів, і з ЄС. Зараз ми шукаємо всі можливі шляхи. Поки що про якісь конкретні речі свідомо казати не буду", - сказав Клімкін.

Він додав, що це стосується не тільки Романа Сущенка або "окремо когось", це стосується усіх політв'язнів, які знаходяться на території Росії і окупованого Криму.

Клімкін зауважив, що Росія намагається маніпулювати нашими міжнародними партнерами, висуваючи як аргумент, що політв'язні на території Криму є громадянами Росії, а відтак це питання не може бути предметом міжнародних переговорів.

"Але це їм не вдасться (ці маніпуляції - ред.)", - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Сущенко вивчає речові докази, суд - у березні

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-