Жіноча збірна України 3х3 може дістати право зіграти у відборі на Олімпіаду

Жіноча збірна України 3х3 може дістати право зіграти у відборі на Олімпіаду

Укрінформ
Жіноча національна збірна з баскетболу 3х3 вже нинішнього тижня може отримати право зіграти у відборі на Олімпіаду-2024.

Як повідомляє пресслужба ФБУ, на літніх Олімпійських іграх в Парижі у баскетболі 3х3 зіграють по 8 чоловічих та жіночих збірних. Нині відомі по 3 збірні, які отримали путівки на Олімпіаду через світовий рейтинг на 1 листопада 2023 року - Сербія, США та Китай у чоловіків та Китай, США і Франція у жінок, передає Укрінформ.

Решта п’ять путівок будуть розіграні на трьох олімпійських кваліфікаційних турнірах, перший з яких відбудеться вже 12-14 квітня у Гонконгу.

В жіночому турнірі, окрім господарок, також зіграють Угорщина, Нідерланди, Азербайджан, Польща, Єгипет, Монголія, Чилі. Вони розіграють одну путівку на Олімпіаду.

Україні потрібна перемога однієї з європейських збірних, що відкриє нам шлях на третій кваліфікаційний турнір, який відбудеться 16-19 травня у Дебрецені (Угорощина). Жіноча збірна України 3х3 є першою запасною серед європейських збірних на цей турнір.

Команди відповідно до отриманого номеру посіву вже розподілили по групам. З кожного квартету до плей-офф вийдуть по дві найкращі команди - у півфіналі переможець групи А зіграє з другою командою групи В і відповідно переможець групи В - з другою командою групи А. Переможці півфіналів розіграють путівку на Олімпіду.

Читайте також: Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 почала підготовку до літнього сезону

Склад групп у жіночому турнірі:

Група А: Угорщина, Польща, Єгипет, Гонконг

Група В: Нідерланди, Азербайджан, Монголія, Чилі.

Фото: fbu.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-