Плавання можуть виключити з програми тріатлону на Олімпіаді-2024

Плавання можуть виключити з програми тріатлону на Олімпіаді-2024

Укрінформ
Все через забруднення річки Сена.

Організатори літньої Олімпіади-2024 можуть скасувати змагання з плавання в рамках турніру з тріатлону через забруднення річки Сена, повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Напередодні спостерігачі попередили про «тривожний» рівень забруднення Сени кишковою паличкою. На річці, крім змагань з тріатлону, мають пройти церемонія відкриття Олімпіади-2024 і турніри з плавання на відкритій воді.

 Президент організаційного комітету Тоні Естанге визнав, що існує ймовірність повної відмови від плавання в Сені. 

«Коли ми вирішили проводити ці змагання у Сені, то знали, що це буде великим викликом. Але із [залученням] влади існує велика програма інвестицій, і з точки зору майбутньої спадщини цей проєкт — фантастичний. Ми все ще переконані, що тріатлон буде проведений у Сені, бо в нас є плани стримування. Ми можемо відкласти [змагання] через дощові умови. Позаяк [тріатлон] запланований на початок Ігор, ми можемо почекати кращих умов. Тож ми впевнені, що зможемо використати Сену», — пояснив Естанге.

Згідно із заявою організаторів, 1.4 мільярда євро виділені на приведення Сени у відповідний стан до олімпійських змагань. Також у Парижі планують щодня проводити моніторинг якості води, аби переконатися в безпечності змагань.

Читайте також: Олімпійські кільця у Парижі будуть встановлені на Ейфелевій вежі

У Парижі розіграють три комплекти нагород з тріатлону: серед чоловіків і жінок, а також у змішаній естафеті.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-