Ядов: Моя найкраща форма повертається, тому я дуже щасливий

Ядов: Моя найкраща форма повертається, тому я дуже щасливий

Ексклюзив
Укрінформ
Український дзюдоїст Богдан Ядов здобув «бронзу» на Гран-прі в Австрії.

Емоціями після нагородження Ядов поділився в розмові з Укрінформом.

«Я задоволений, тому що моя остання медаль була на чемпіонаті Європи, а багато турнірів після цього я програв. Після чемпіонату Європи у мене була травма, потім я захворів. Це був не легкий період у моїй кар’єрі. Зараз я теж не на 100 відсотків задоволений своєю боротьбою, але моя найкраща форма повертається, тому я дуже щасливий», - сказав Ядов.

На Гран-прі в Австрії Ядов поступився лише один раз.  

«Перші три сутички, в тому числі з нейтральним спортсменом, дались мені важко. Після двох поразок на двох змаганнях я знову боявся програти, тому мене трохи стримувало це. Не міг показати все, на що я здатен. Добре, що перші дві сутички вдалось перемогти, потім в третій теж вигравав, але дуже сильно запанікував, що перемога вже близько. Не послухав тренера і програв. Я дякую Віталію Вікторовичу: він як і на чемпіонаті Європи мене налаштував, тому після поразки дві сутички дались мені не так важко», - розповів дзюдоїст.

У поєдинку за «бронзу» українець здолав іспанця Альберто Мартіна Гайтеро.

«Так виходить, не знаю чому, що я постійно перемагаю сильних спортсменів у своїй вазі. Це була вже наша 10 зустріч з Гайтейро, а останні 5 поєдинків я переміг. Це дуже добре, бо він топовий спортсмен. У моїй ваговій категорії він був дев’ятий номер світового рейтингу, а я - десятий. Зараз у рейтингу я, напевно, його знову обійшов. Я радий перемогти, але мені не було важливо, кого я переможу, адже я дуже хотів «розмочити» ту серію поразок і перемогти», - додав він.

Ядов також розказав, до яких змагань буде готуватись далі.

«Зараз у нас буде тренувальний збір у Чехії. Там буде боротьба, а потім буде турнір у Грузії. Це буде контрольний турнір перед чемпіонатом Європи. Потім повернемось із Грузії – почнемо готуватись до чемпіонату Європи, і там буде дуже короткий період перед чемпіонатом світу. І потім вже Олімпійські ігри. Це буде перша Олімпіада в моєму життя, тому я дуже цього чекаю і вже зараз почуваю себе щасливим», - пояснив Ядов.

За словами дзюдоїста, на перемоги його надихає дружина, яка намагається відмовитися від російського й отримати українське громадянство.

«Так, ця проблема залишається і це важка для мене тема. Моя дружина вже давно українка, давно себе такою відчуває. Протягом всього часу від початку повномасштабного вторгнення вона знаходиться в Україні й допомагає. вона підтримувала Україну й до повномасштабної війни. Якби їй дали громадянство, то це було б для мене великим стимулом перед Олімпійськими іграми», - підсумував Ядов.

Читайте також: Ядов здобув «бронзу» на Гран-прі з дзюдо в Австрії

Як повідомляв Укрінформ, збірна України з дзюдо здобула вже дві «бронзи» на Гран-прі в Австрії.

Фото: ukrainejudo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-