Меркушина: Упродовж гонки думала, щоб втекти від переслідувачів, а не наздогнати лідерів

Меркушина: Упродовж гонки думала, щоб втекти від переслідувачів, а не наздогнати лідерів

Ексклюзив
Укрінформ
Українська біатлоністка Олександра Меркушина поділилася враженнями від перемоги у масстарті юніорського чемпіонату світу з біатлону. 

Вона сказала про це в коментарі Укрінформу. 

«Для мене ця нагорода – це неначе ковток свіжого повітря після такого тяжкого для мене сезону. Це один із найважчих сезонів у моєму житті. Сподіваюсь, що він останній такий.. ця нагорода подарувала мені якесь просто нереальне відчуття. Я ще досі не можу в це повірити. Дуже важко було орієнтуватись в такій гонці. Є дві частини, і я не розуміла, на якій позиції я йду. Після лежки мені здавалось, що я дуже далеко, тому я неочікувала, що можу зачепитись. Після першої стійки я зрозуміла, що лідери близько і я маю відпрацювати класно, для того, щоб втекти від них. Упродовж гонки думала, щоб втекти від переслідувачів, а не наздогнати лідерів», - сказала Меркушина. 

Олександра також поділилася подробицями конкуренції з Лолі Бужо на останньому колі гонки.

«Я неочікувала, що зможу її випередити. Я вже думала, що в мене буде «срібло». Я бігла, просто намагалась втекти від тих, хто позаду, бо я бачила, що там дуже велика конкуренція. Я сама не зрозуміла, коли вийшла першою. Думаю, велику роль зіграв мій досвід, через те, що я бігала на багатьох рівнях, маю багато стартів у своєму житті. Лолі – моя подружка, вона мала менше стартів у цьому сезоні за мене. Вона дуже сильна суперниця, але десь я упродовж гонки пройшла технічніше і це дало мені змогу її випередити», - зазначила Меркушина. 

Крім того, вона поділилась планами на наступний сезон. 

«Для мене залишилась остання гонка в сезоні – завтра. Далі нарешті відпочинок. Як каже мій батько, коли перестанеш хворіти, тоді й потрапиш в основу. Це правда, я дуже часто хворіла цього сезону. Такий у мене організм, який не дуже хоче підлаштовуватись під мій ритм життя. Але я його змушу: я стала більше піклуватись про себе. Наступного року, думаю, з тренерами візьмемо фокус на те, що мій організм інколи зривається через хвороби і треба менше хворіти», - підсумувала Меркушина. 

Читайте також: Олександра Меркушина виграла «золото» у масстарті юніорського ЧС з біатлону

Світова першість в Естонії продовжиться у четвер, 29 лютого, двома масстартами-60 юніорського рівня. Початок першої, чоловічої гонки — о 13:20.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-