Пятенко: Наші футболістки діяли першим номером, і цей план виправдав себе

Пятенко: Наші футболістки діяли першим номером, і цей план виправдав себе

Укрінформ
Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-2023/2024 команду Болгарії (4:0, 3:0) і подовжила прописку у дивізіоні В.

Головний тренер «синьо-жовтих» Володимир Пятенко поділився враженнями від поєдинків, передає Укрінформ. 

«У табелі про ранги позиції України значно вищі. Віддам належне підопічним, які не дозволили собі шапкозакидательського настрою, серйозно поставилися до опоненток, і це принесло вагомі дивіденди. Мої підопічні діяли першим номером, взявши на озброєння тактичну схему 4-4-2, намагалися долати середину поля з м’ячем в один-два дотики і робили акцент на флангових проходах, оскільки суперниці значні сили зосередили на підступах до центру штрафного майданчика. Цей план виправдав себе. У другому матчі суперниці намагалися високо зустрічати нас, але ми були готові до цього, вправно виходили з-під пресингу і завдяки перевазі у швидкості змушували візаві більше думати про оборону. На жаль, ми сьогодні також помилялися, і це завадило перемогти з іще більшим рахунком», - сказав Пяненко.

Читайте також: Збірна України здолала Болгарію та залишилась у дивізіоні В жіночої Ліги націй

Він також поділився планами про найближче майбутнє збірної: «Спочивати на лаврах ніколи. Уже 5 березня відбудеться жеребкування відбіркового циклу чемпіонату Європи, а 28 березня плануємо розпочати збір. А де - залежатиме від того, із ким гратимемо у першому турі на початку квітня».

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-