Збірна України розпочала підготовку до матчів відбору на Євробаскет-2025

Збірна України розпочала підготовку до матчів відбору на Євробаскет-2025

Укрінформ
Українці провели тренування у Ризі.

У Латвії чоловіча збірна України розпочала підготовку до першого ігрового вікна кваліфікації Євробаскету-2025, в рамках якого зіграє проти Словенії та Португалії, повідомляє пресслужба ФБУ, передає Укрінформ.

Через травми в майбутніх матчах не допоможуть збірній форвард Володимир Конєв («Дніпро»), а також центрові Костянтин Анікієнко («Фокшани», Румунія) та Дмитро Скапінцев («Вестчестер Нікс», США). Також через важкий процес акліматизації не увійшов до складу команди Володимир Герун, який виступає у чемпіонаті Японії.

Дебютний виклик до складу національної команди отримав 20-річний центровий Богдан Бринюк, який має досвід виступів за молодіжні збірні України.

Склад збірної України:

Захисники: Віталій Зотов («Крайова», Румунія), Олександр Мішула («ЗТЕ», Угорщина), Олександр Ковляр («Обрадойро», Іспанія), Анатолій Шундель («Тарту», Естонія), Ілля Сидоров («Прометей»).

Форварди: Павло Крутоус («Крайова», Румунія), Олександр Липовий («Прометей»), Іван Ткаченко («Прометей»), Андрій Войналович («Шльонськ», Польща), В’ячеслав Бобров («Прометей»).

Центрові: В’ячеслав Петров («Подгориця», Чорногорія), Артем Пустовий («Обрадойро», Іспанія), Богдан Бринюк («Черно Море», Болгарія).

Читайте також: Українські баскетболісти за океаном: Шульга набрав 26 очок у матчі NCAA

Команда Віталія Степановського відкриє кваліфікаційний турнір матчем зі Словенією 22 лютого, потім «синьо-жовті» зіграють із Португалією 25 лютого. Номінально «домашній» для України поєдинок пройде у Ризі. Третім суперником українців у групі А є Ізраїль.

Фото: fbu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-