Фільчаков - про «бронзу» ЧЄ: Судді допомогли росіянину перемогти

Фільчаков - про «бронзу» ЧЄ: Судді допомогли росіянину перемогти

Ексклюзив
Укрінформ
Український борець Ярослав Фільчаков поділився враженнями від здобуття «бронзи» чемпіонату Європи з греко-римської боротьби.

Він розповів про це в коментарі Укрінформу.

«Бронзова нагорода — непоганий результат. Це завдання «мінімум», яка була в мене, але моєю ціллю було «золото». У минулому році був за крок від «золота», тому на цьому чемпіонаті хотілось його здобути», - сказав Фільчаков.

Українець також зауважив, що найскладнішим суперником на ЧЄ для нього був представник Угорщини.

«Найскладніший суперник, з яким боровся, - це угорець Ерік Сілваші. На змаганнях ми з ним ще не зустрічались, але я знав, що він один із тих борців, які будуть претендувати на «золото». Він переміг на двох останніх рейтингових турнірах. Було важко зібратися після поразки проти росіянина, якому допомогли судді, але я розумів що маю зібратись і викластись на повну заради перемоги, щоб забрати «бронзу», - додав Фільчаков.

Українець розповів, що у півфіналі змагань судді допомогли його супернику з Росії здобути перемогу.

«Суддя перетримував у позиції партері. Коли я проводив прийом у центрі килима, то за правилами, якщо відбувався зрив захвату і суперник при цьому не притримав трохи більше секунди, то борців піднімають у стійку. Моя помилка полягала в тому, що, знаючи, що мене намагаються засудити, зробив спробу на прийом. Це було фатальною помилкою в цій сутичці: зробив зайвого і поплатився поразкою, - відмітив українець.

Крім того, він сказав, що після ЧЄ змінить вагову категорію.

«Вже з сьогоднішнього дня я переходжу в категорію 87 кілограмів, там вже є ліцензія, тому буду допомагати моїм товаришам по команді готуватися до Олімпійських Ігор. Плани на 2024-ий полягають у тому, щоб готуватись до наступних стартів, бути конкурентноспроможним і боротись у новій категорії за медалі», - підсумував Фільчаков.

Читайте також: Ярослав Фільчаков приніс Україні четверту медаль на ЧЄ-2024 з греко-римської боротьби

Як повідомляв Укрінформ, на ЧЄ з греко-римської боротьби збірна України здобула 4 нагороди: 1 срібну та 3 бронзові.

Фото: UWW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-