Медалі Олімпійських ігор в Парижі включатимуть частинки Ейфелевої вежі

Медалі Олімпійських ігор в Парижі включатимуть частинки Ейфелевої вежі

Укрінформ
У четвер Паризький організаційний комітет представив дизайн медалей Олімпійських та Паралімпійських ігор. Цього літа олімпійці виборюватимуть нагороди зі шматочком Ейфелевої вежі.

Як передає Укрінформ, відеоролик – презентацію дизайну медалей та фото розміщено на сторінці Олімпіади в мережі Х.

"Для них (нагород) було недостатньо бути золотими, бронзовими чи срібними. Вони мали бути з Парижа", - розповів журналістам Клементин Массонн, керівник відділу дизайну ювелірного дому Chaumet, який розробив дизайн нагород.

Всередині кожної із 5 000 олімпійських нагород буде 18-грамовий шестикутник із ковкого чавуну, який використовувався при будівництві Ейфелевої вежі, символу французької культурної спадщини.

Доступ до свого раритетного запасу металу дизайнерам надало "Товариство з експлуатації Ейфелевої вежі". Повідомляється, що цей метал було видалено під час реконструкції металевої вежі.

Медалі матимуть діаметр 85 міліметрів, товщину 9,2 міліметра і вагу 529 грамів для золотої медалі, 455 грамів - для бронзової.

Нагадаємо, Олімпійські Ігри в Парижі розпочнуться 26 липня та триватимуть до 11 серпня. Планується, що участь в них візьмуть 10 з половиною тисяч спортсменів.

Читайте також: Україна здобула повну квоту ліцензій на Олімпіаду у синхронних стрибках у воду

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустив росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Фото: МОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-