Президент ФІФА: Шевченко надихав націю як гравець. Робитиме це й на посаді очільника УАФ

Президент ФІФА: Шевченко надихав націю як гравець. Робитиме це й на посаді очільника УАФ

Укрінформ
Президент ФІФА Джанні Інфантіно та новообраний президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко на зустрічі в Парижі (Франція) обговорили перспективи подальшої співпраці. 

Про це повідомляє офіційноий сайт ФІФА, передає Укрінформ.

«Андрій Шевченко був обраний головою УАФ 25 січня 2024 року, вступивши на цю посаду у своїй країні у розпал «конфлікту», який змінив національний футбольний ландшафт. Збірні України продовжують грати, хоча й в інших країнах, проводячи домашні матчі, зокрема, в Польщі та Німеччині.    

Мені було приємно знову зустрітися з Андрієм Шевченком, цього разу після його обрання президентом Української асоціації футболу. Як гравець Андрій Шевченко надихав націю, і як президент Української асоціації футболу, я переконаний, він зробіть те саме, - зауважив Інфантіно. - Останнім часом український футбол зберіг вражаючу динаміку під час важкого періоду, і завдяки своїй енергії Шевченко надасть прекрасній грі у своїй країні додаткового поштовху».  

Інфантіно підкреслив, що статус Шевченка як ікони національного футболу та його бачення майбутнього гри дозволять українському футболу рухатися вперед і вгору. Шевченко, який був одноголосно обраний президентом, а раніше очолював національну збірну України, сказав, що вони з паном Інфантіно обговорили низку тем під час зустрічі.

Він також визнав важливу роль ФІФА у підтримці УАФ, а також - через такі ініціативи, як програма FIFA Forward, FIFA Football for Schools і FIFA Talent Development Scheme - у формуванні українського суспільства та вихованні нового покоління Шевченків.

«По-перше, ми говорили про Україну, про те, яка ситуація в країні. Ми говорили про те, як ми можемо не просто зберегти футбол в Україні, а й розвивати його під час війни. Це великий виклик для мене. Я думаю, що ми можемо працювати над різними проєктами. 

Читайте також: Шевченко прибув на конгрес УЄФА в Парижі

Один із моїх ключових моментів - це допомога масовому футболу, розробка програм для молодих поколінь, - заявив Шевченко. - На порядку денному також були жіночий футбол і цифровізація. У ФІФА є багато програм, які ми вже використовуємо як асоціація, але плануємо використовувати їх більше й подивитися, в якому напрямку ми можемо співпрацювати. Крім того, для нас дуже важливо мати цей міжнародний зв’язок і працювати з Фондом ФІФА».

Фото: fifa.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-