Українські стрибуни у воду вирушили на ліцензійний чемпіонат світу

Українські стрибуни у воду вирушили на ліцензійний чемпіонат світу

Укрінформ
Збірна команда України зі стрибків у воду вирушила на ліцензійний чемпіонат світу-2024, який на початку лютого стартує у Досі, Катар.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед початком міжнародних стартів спортсмени та тренери команди отримали напутні слова від президента Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігоря Лисова і благословення від духовенства Спасо-Преображенського собору.

«Переконаний, що молебень надасть наснаги нашим спортсменам, і вони зможуть показати найвищий рівень своєї майстерності, гідно представити Україну на міжнародній та світовій аренах. Віра повинна бути у кожного: у майбутнє, у Бога - це допомагає. Нам не можна втрачати тих висот, які ми досягли у 2023 році. У світі велика конкуренція, але у нас команда з великим потенціалом, тому думаю, що на чемпіонаті світу ми зможемо взяти достатню кількість ліцензій на Олімпійські ігри в Парижі», - зазначив Ігор Лисов.

Головний тренер збірної команди України Ілля Целютін повідомив, що у частини команди буде проміжний міжнародний старт у німецькому Ростоку, після якого збірна відправиться в Доху.

«Чемпіонат світу – важливий старт для нас, так як він є фінальним етапом відбору на Олімпійські ігри в Парижі. Основне завдання, яке стоїть перед командою – максимально якісно виконати свою змагальну програму, а там вже боротися з суперниками до кінця, щоб завоювати олімпійські ліцензії», - наголосив Ілля Целютін.

Читайте також: Олексій Середа, стрибун у воду

Зараз команда відправиться на тренувальний збір до польського Жешува. Там українські стрибуни тріумфували на літньому чемпіонаті Європи, який проходив у рамках III Європейських ігор, вигравши загальнокомандний залік.

Як повідомлялося, збірна України зі стрибків у воду має дві олімпійські ліцензії: в індивідуальних і синхронних стрибках з вишки.

​Фото: пресслужба федерації стрибків у воду

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-