Паралімпієць Пісторіус, який вбив подругу 11 років тому, достроково вийшов із в’язниці

Паралімпієць Пісторіус, який вбив подругу 11 років тому, достроково вийшов із в’язниці

Укрінформ
Оскар Пісторіус, спортсмен-паралімпієць із Південно-Африканської Республіки, який вбив свою подругу, умовно-достроково вийшов із в’язниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Департамент виправних служб може підтвердити, що Оскар Пісторіус є умовно-достроково звільненим, фактично з 5 січня 2024 року. Його допустили до системи громадських виправних закладів, і зараз він перебуває вдома», - йдеться у заяві департаменту в’язниць країни.

37-річний Пісторіус провів близько восьми років у в’язниці та сім місяців під домашнім арештом, перш ніж його засудили за вбивство своєї подруги. У листопаді комісія з умовно-дострокового звільнення вирішила, що спортсмен може бути звільнений після відбуття більшої половини визначеного терміну позбавлення волі.

Читайте також: У Нью-Йорку нападник із ножем вбив чотирьох людей

До кінця терміну покарання, який сплине у грудні 2029 році, за Пісторіусом спостерігатиме службовець із моніторингу. Паралімпієць повинен буде повідомляти службовцю про пошук роботи або переїзд на інше місце. Окрім цього, він також зобов’язаний продовжувати терапію з контролю над гнівом та відвідувати сеанси щодо гендерного насильства в рамках умов умовно-дострокового звільнення, повідомила сім’я загиблої.

Як повідомлялося, на початку лютого 2013 року Пісторіус застрелив свою подругу, модель Ріву Стенкамп, коли та перебувала у ванній. За словами легкоатлета, він думав, що за дверима грабіжник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-