Глава МОК виправдав допуск росіян до змагань: Війна в Україні - одна з 28 у світі

Глава МОК виправдав допуск росіян до змагань: Війна в Україні - одна з 28 у світі

Укрінформ
Очільник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах захистив рішення дозволити російським і білоруським спортсменам виступити на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі як нейтральним.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

"Окремі спортсмени не можуть бути покарані за дії своїх урядів", – сказав він на форумі у швейцарській Женеві.

За його словами, війна Росії проти України – це "одна війна серед 28-ми воєн і конфліктів, що відбуваються у світі, а всі інші спортсмени мирно змагаються один з одним".

Читайте також: Німеччина не хоче бачити на Олімпіаді спортсменів, які підтримують війну проти України

Бах також підтвердив свою прихильність підтримці українських спортсменів "всіма можливими способами, щоб побачити сильну команду Національного олімпійського комітету України на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року".

В Україні припустили, що можуть бойкотувати ігри, а Президент Володимир Зеленський заявив, що російських спортсменів "не можна прикрити удаваним нейтралітетом". Бах відкинув погрози бойкоту, заявивши, що країни, які не згодні з цим, "мають право мати різні політичні погляди".

Читайте також: Діаспора засудила рішення МОК допустити росіян і білорусів до Олімпіади-2024

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів рішуче засудити рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян і білорусів до Олімпіади.

Литовський національний олімпійський комітет, члени литовського уряду заявили, що вони розчаровані цим рішенням МОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-