Росія та Білорусь не з'являться у міжнародному баскетболі - ФІБА

Росія та Білорусь не з'являться у міжнародному баскетболі - ФІБА

Укрінформ
Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) продовжила відсторонення Росії та Білорусі у змаганнях організації.

Про це повідомляє пресслужба ФІБА, передає Укрінформ.

У березні 2023-го Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував спортивним федераціям допустити російських та білоруських атлетів у нейтральному статусі. Однак ФІБА - одна з міжнародних організацій, де представники Росії та Білорусі залишаються поза змаганнями після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Попри можливість допуску росіян до Олімпіади-2024 ФІБА не допустила ані Росію, ані Білорусь до відбіркових турнірів Ігор-2024.

Як інформує Суспільне Спорт, ФІБА також залишила ці збірні поза кваліфікацією на Євробаскет-2025 та скасувала для них резервування місць на молодіжних чемпіонатах Європи.

Натомість чергове засідання центральної ради ФІБА, яке відбулося в Швейцарії, залишило в силі відсторонення Росії та Білорусії. Дискваліфікація є безстроковою, але може бути переглянута на наступному зібранні.

Читайте також: Відомі країни, які приймуть олімпійські кваліфікаційні турніри з баскетболу

Відтак, окрім заборони на участь у кваліфікації Олімпіади-2024 та Євробаскету-2025, Росія та Білорусь залишаються поза турнірами ФІБА баскетбольних клубів, а також жіночих та чоловічих збірних. Рішення розповсюджується, зокрема, й на змагання у баскетболі 3х3.

Фото: AP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-