Жіноча збірна України з шахів стала четвертою на Євро у Будві

Жіноча збірна України з шахів стала четвертою на Євро у Будві

Укрінформ
На фініші жіночого командного чемпіонату Європи з шахів у місті Будва (Чорногорія) збірна України здобула три перемоги поспіль. 

Наша команда послідовно переграла команди Туреччини - 3:1 (білими перемогли Наталія Букса та Анастасія Рахмангулова), Англії - 3,5:0,5 (чорнми взяли гору Букса і Натлія Жукова, білими - Інна Гапоненко) та  Франції - 3:1 (виграли Букса - білими та Гапоненко - чорними).

Це дало змогу нашій команді посісти четверте місце. Індивідуальні результати українських дівчат: Анна Ушеніна - 4 очки з 8-ми (втрата рейтингу - 8,9 пункта), Букса - 6 з 8-ми (+11,1), Гапоненко - 5 з 7-ми (+0,9), Жукова -  4 з 7-ми (-7), Рахмангулова - 4,5 з 6-ти (-4,6). 

Підопічні Михайла Бродського набрали 12 очок з 18-ти. А уявімо собі, якби в уоманді грали сестри Музичук...

Чемпіонками Європи стали шахістки Болгарії - 16 командних очок з 18-ти. У них чудово виступили ексчемпіонка світу Антоанета Стефанова та юна Нургюл Салімова. Другою стала команда Азербайджану, третіми - француженки. 

Читайте також: На командному Євро українські шахістки поки йдуть далеко від лідерів

У чоловіків перемогу несподівано свяекували серби, які за додатковими показниками випередили команду німеччини. Обидві команди набрали по 15 очок з 18-ти. «Бронза» - у збірної Вірменії. 

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Фото: fide.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-